torstai 11. tammikuuta 2024

Uudenlaiset ajatukset (?)

Uusi vuosi, uusi minä - tai ehkä ei sittenkään. 

Jostain syystä vuoden vaihde laittaa helposti liikkeelle ajatuksia uudenlaisista tavoista elää elämäänsä. Ajattelen, että voisin sanoa enemmän asioita ääneen, koska päässä niitä niin paljon liikkuu. Luin Rohkeasti rehellinen kirjan ja sitä lukiessa lista muutoksista itsessäni oli loputon. Pitäisi avata suunsa niin paljon useammin ja niin monin eri tavoin. Todellisuudessa tuskin kuitenkaan niin teen tai ainakin muutos on useamman vuoden mittainen projekti. Päätän, että käytän rappusia vähintään kerran päivässä (asutaan kahdeksannessa kerroksessa) ja muistan sen siinä vaiheessa kun automaattisesti painan hissin nappia. Sitten en enää viitsi jättää tilattua hissiä käyttämättä, kun se nyt siihen jo ehti tulla.

Yksi isoimmista teemoista näiden muutosten kanssa lienee some ja sen käyttö. Monet instassa seuraamani henkilöt pitävät somelakkoja ja alan miettiä, että pitäisikö itsekin. Tämän hetkinen päätös somen suhteen on, että yhdeksän jälkeen illalla en enää selaa somea. Siinä on aika helppo pysyä. Muutoin keksin monia syitä miksi some on niin hyödyllinen, että ei sieltä kannata kokonaan pysyä poissa. Monet uutiset seuraan facen kautta ja insta, no se nyt vain on insta. Mistäs minä sitten tietäisin mitä tärkeää maailmalla tai kotikaupunkini puskaradiossa puhutaan, jos laittaisin facebookin täysin kieltoon.

Niin paljon asioita, joita ihmisen täytyisi muuttaa elämässään, että pelkkä ajatteleminen alkaa väsyttää ja uuvuttaa. Ehkä minä vielä joskus muutun.P.s. naurattaa, että blogini kuvaus jostain yli kymmenen vuoden takaa on edelleen täysin validi ja painin lähes samanlaisten ongelmien kanssa edelleen. Vai pitäisikö sen ennemmin itkettää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti