lauantai 29. joulukuuta 2018

Ilmastoahdistus

Tänä vuonna se aiheutti huonoa omaatuntoa joululahjojen toivomisesta, enhän minä mitään materiaa halua tai tarvitse. Silti toivoin uusia kuulokkeita, vaikka sekin tuntui kyllä rikolliselle ja väärälle. Ajattelin, että jos ensi vuonna sanoisi haluavansa vain aineettomia lahjoja ja yrittäisi itsekin hankkia enemmän sellaisia. 

En oikeastaan tykkää enää ostaa vaatteita tai muutakaan ihan vain ostamisen ilosta. Halppisketjujen vaatteet aiheuttavat huonoa oloa, jos toppi maksaa kolme euroa, ei se voi mitenkään olla kovin kulutusta kestävä. Ensi vuonna olisi jännä pitää kirjaa kaikista ostamistaan vaatteista, voisi sitten katsoa vuoden lopusta minkä verran niitä tuli osteltua.

Tuntuu myös väärältä jakaa postia autolla. Vaikka eihän se viikossa kovin montaa kilometriä tee, mutta paras kai olisi jos ei tekisi yhtään. Kyllähän minä silti käytän autoa liikkumiseen ihan todella vähän. Kaupungissa luotan mieluummin omiin jalkoihin.

Olen miettinyt, että jos alkaisi pestä hiukset palasaippualla. Ostaisi seuraavan deodorantin ecoteekista. Käyttäisi vähän enemmän rahaa, mutta vähentäisikö se sellaista kaikenlaista ahdistusta. Tuntisiko sitä elävänsä enemmän oikein.

Kyllä minä jollain lailla haluaisin vaikuttaa, muuttaa omia elintapojani, vaikka ei se taidakaan paljoa painaa että syönkö lihaa vai en, kun jossain intiassa uusia lentokoneita on tulossa yli kaksituhatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti