torstai 8. lokakuuta 2015

Tänään meillä on hyviä uutisia, ei enää valtaisia katastrofeja

Iltalehden höpöhöpöuutisten lukeminen oli pitkään tylsien hetkieni viihdettä, kunnes tajusin kuinka negatiivisessa ilmapiirissä sen takia oikein elän. Vaikka luinkin eniten kevyitä viihdeuutisia, siellä olivat murhat, raiskaukset ja rasismi kepeiden uutisten seassa kuin huomaamatta myrkyttämässä mielen.  Tein tietoisen päätöksen lopettaa kyseisen lehden nettisivuilla vierailun. 

En ole siis ainakaan kahteen viikkoon lukenut ainuttakaan iltalehden uutista kokonaisuudessaan. Facebookin uutisvirrassa vilahtelee linkkejä, mutta en ole avannut niitä. En jaksa provosoitua, enkä ymmärrä miksi täytyy uutisoida siitä miten pakolaisille ei maistunut ohrapuuro. Miksi täytyy lietsoa vihaa jo muutenkin pakolaisista sekaisin menneiden suomalaisten keskuudessa?

Mielestäni nykymaailman ongelma on se, että meidät tehdään liiankin tietoisiksi kaikesta siitä mitä maailmassa tapahtuu.  Paraneeko maailman ongelmat tai poistuuko pahuus sillä, että otsikoissa revitellään murhaajien tarinoilla ja kerrotaan kouluampujista ne pienimmätkin yksityiskohdat? Ei pitäisi antaa turhaan julkisuutta niille, jotka tuovat maailmaan pahuutta. 

Kuka sitten määrittelee sen mikä on uutisoimisen arvoista? Me, ihmiset. Se millaisia uutisia luemme määrittää myös tulevaisuutemme uutisvirran. Minua ei haittaisi, jos siitä jollakin tapaa saisi edes hieman positiivisemman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti