lauantai 6. elokuuta 2016

Tunnustuksia kirjoista

Sain Tiialta haasteen. Tällä kertaa en taida laittaa haastetta eteenpäin, mutta vastailen kuitenkin näihin Tiian kysymyksiin.

1. Mitä genreä huomaat lukevasi eniten?
Eniten tulee varmaankin luettua romaaneja.

2. Minkä kirjan haluaisit lukea seuraavaksi?

Viimeisimpänä varasin kirjastosta Jojo Moyesin Jos olisit tässä romaanin, joka jatkaa Louisa Clarkin tarinaa. Sen halusin lukea seuraavaksi, ja sitä tällä hetkellä luen. Pidemmälle en vielä osaa ajatella.

3. Klassikkokirja jota voisit suositella muillekin?

Tuntematon Sotilas oli muistaakseni aika yllättävän hyvä, kun sen lukioaikoina äidinkielen tehtävää varten luin. En tiedä olisiko ilman lukiota tullut sitäkään koskaan luettua. Kannattaa antaa sille mahdollisuus.

4. Minkä kirjan lukemista kadut?

En tiedä voiko kirjan lukemista katua. Enemmänkin kadun niitä kirjoja, joita en vain ole saanut luettua vaikka olisin ehkä halunnutkin.
 

5. Minkä tietokirjan olet lukenut viimeksi?
Tietokirjoja tulee luettua niin vähän, että en tiedä pystynkö vastaamaan tähän. Jos parisuhdeoppaat lasketaan tähän, niin varmaan jonkin sellaisen.
 

6. Mihin kirjaan haluaisit jatko-osan?
Voisin ennemmin vastata kysymykseen, että mihin kirjaan en haluaisi jatko-osaa. Usein niitä jatko-osia tuntuu tulevan ihan pyytämättäkin. Sanotaan Stephenie Meyerin Vieras, tosin ihan kuin olisin jostain kuullutkin että sen olisi tarkoitus olla useampi osainen. Niitä seuraavia osia ei vain ainakaan vielä ole näkynyt.
 

7. Mikä on mielestäsi pimeneviin syysiltoihin sopivinta luettavaa?
Varmaan jokin paksu kirja, jonka kohdalla loppua ei näy ja sivuja vain tuntuu riittävän loputtomiin. Kuten Anna Karenina, ehkä luen sen tänä syksynä uudelleen.
 

8. Missä luet mieluiten?
Sängyssä pitkällään, tai hyvällä säällä ulkona auringossa, tai kahdeksannen kerroksen parvekkeella, tai sohvannurkkaan käpertyneenä. Paikkoja on monia.
 

9. Mitä kirjaa olet lukenut uudelleen eniten?
Stephenie Meyerin Houkutus tuli koluttua joskus aikoinaan aika monta kertaa läpi. Ihan tarkalleen en osaa kertoa kuinka monesti, mutta voin sanoa että monesti.
 

10. Minkä kirjan haluaisit lukea uudelleen?
Eilen mietin, että Kirjavarkaan voisin lukaista uudelleen. Toisaalta myös Anna Karenina on ollut jo pidempään uudestaan luettavien listalla.
 

11. Mikä kirja on vaikuttanut sinuun vahvasti?
Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa oli muistaakseni aika henkeäsalpaava lukukokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti