torstai 26. elokuuta 2021

Matkalla itseeni

Löysin Hidasta Elämää-sivustolta artikkelin, jossa kolmen eri harjoituksen kautta parannetaan omia rajoja. Ensimmäinen harjoitus oli määritellä omat prioriteetit elämässä. Millainen yksilö haluan olla ja mikä minulle on tärkeää. Listalle olisi hyvä saada vähintään viisi tärkeintä asiaa.

Hetken pohdiskelun jälkeen listani näytti tältä:
- oma jaksaminen ja hyvinvointi
- koti ja perhe
- oma kasvu
- säännöllinen arki ja rutiinit
- myötätunto ja ymmärrys

Oma jaksaminen ja hyvinvointi pitää sisällään riittävän levon ja palautumisen. Haluan voida hyvin niin fyysisesti kuin henkisesti ja henkistä hyvinvointia pidän yllä joogaamalla ja meditoimalla. Myös herkkyys täytyy huomioida siinä määrin, että en halua uuvuttaa itseäni työelämässä esimerkiksi vain siksi, että yleisen normin mukaan työpäiviä on viikossa viisi ja työtunteja kahdeksan päivässä. 

Olen aina ollut hyvin perhe keskeinen ihminen. Ja koti on minulle tärkein turvan ja levon paikka. Tarvitsen ympärilleni turvallisen ympäristön, johon tiedän voivani aina palata. Tässä tärkeää myös pysyvyys. Haluan rakentaa kotini tiettyyn paikkaan niin ettei se ole koko ajan liikkuva. 

Oma kasvu, etenkin siis henkinen kasvu. Haluan jatkossakin kehittyä ihmisenä ja oppia lisää omista toimintatavoista. 

Herkkänä ihmisenä säännöllinen arki ja rutiinit on todella tärkeitä. Ne luovat turvaa. Ja erityisesti säännöllinen ruokarytmi näyttää olevan asia, josta en voi juurikaan luistaa. Oli sitten arki tai loma.

Viimeisenä listalle päätyi myötätunto ja ymmärrys. Haluaisin aina osata katsoa ihmisten käytöksen taakse ja ymmärtää syitä sen taustalla. Myötätuntoa haluan osata kokea niin itseäni kuin muitakin kohtaan. Miten paljon parempi paikka maailma voisi olla, jos emme koskaan olettaisi vaan kysyisimme ja pyrkisimme ymmärtämään. 

Tässä on minun matkani kohti omia rajoja. Tällä hetkellä tuntuu ainakin aika hyvälle ja sille, että ehkä tämä voi ihan oikeasti onnistua. Seuraavana kohti harjoitusta numero kaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti