tiistai 11. elokuuta 2015

Frankfurt-Köln-Düsseldorf-Antwerpen-Pariisi

En ole varmaan koskaan nähnyt yhtä paljon uusia paikkoja ja kävellyt yhtä monta kilometriä viikon aikana, kun mitä reissussa tuli nähtyä ja käveltyä. Vaihdettiin maisemaa ihan kiitettävän tiuhaan tahtiin ja ainoastaan Pariisissa viihdyttiin se kaksi yötä.

Frankfurtissa käytiin jokiristeilyllä ja saatiin varmaan siinä heti yliannostus aurinkoa kun se paisto ihan pilvettömältä taivaalta. Illalla satuttiin myös juuri oikeaan aikaan iltapalan etsintä reissulle rantaan ja saatiinkin sitten nautiskella lisäksi isosta ilotulituksesta.

Frankfurt, Saksa

Suuria hämmennyksiä aiheutti ainakin se ettei saksassa voi maksaa pankkikortilla siis juuri mitään. Ruokakaupan löytäminen tuntu olevan ihme, ja siinä ahtaassa kaupanjonossa suomalaisia ruokakauppoja haikaillessani, tajusin ensimmäisen kerran sen että siellä asuville se on ihan maailman normaaleinta käydä joka päivä siinä pienessä kaupassa ja maksaa ostokset käteisellä.

Frankfurtista jatkettiin junalla Kölniin. Matka taisi kestää jotain parisen tuntia. Kölnistä jäi parhaiten mieleen kun heti asemalta ulos astuessa ensimmäisenä näkökenttään osui aivan valtavan kokoinen tuomiokirkko. Taisin siinä sanoakin jotain sellaista kuin "ooh". Jotenkin siinä vieressä seisoessa ei vaan voinut uskoa silmiään, ihan epätodellinen rakennus ollakseen olemassa. Lisäksi Kölnissä oli hauskoja taloja, siellä ei turhia välejä talojen väliin jätetä. Niin ja ensimmäiset rakkauslukot sillassa taidettiin bongata myös Kölnistä!

Kölnin tuomiokirkko
Köln, Saksa

Kölnistä jatkui matka junalla Düsseldorfiin. Mukavaahan näissä kaikissa paikoissa oli se, että aina löytyi joki jonka varrelle mennä istuskelemaan!

Düsseldorf,  Saksa
Hämmennystä aiheutti myös, että Saksassa ja Ranskassa on ihan luvallista tupakoida ravintoloiden terassilla. Lisäksi saksan katukuvassa yleistä oli tupakka-automaatit ja myös jossain hotellissa taisi olla käytävällä automaatti. Jos menee siis terassille syömään niin kannattaa valita paikka niin, että tuuli ja tupakoitsijat on oikein asemoitu.

Düsseldorfista mentiin bussilla Antwerpeniin. Matka kesti noin kolme tuntia. Antwerpen oli aika positiivinen yllätys, jotenkin ajattelin että se on ihan kämänen paikka. Mutta ei, siellähän meillä oli ainut hotelli jossa huoneen ovi aukesi avainkortilla eikä avaimella. Suorastaan siis hyppäys nykyaikaan. Antwerpenista jäi mieleen huikean iso ja koristeellinen asemarakennus.

Antwerpenin asema
Antwerpen, Belgia
Antwerpenista sitten siis junailtiin Pariisiin, mutta miusta tuntuu että viikonloppu Pariisissa tarvitsee ihan oman postauksensa. Sellaiset oli meidän reissun neljä ekaa päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti