torstai 13. elokuuta 2015

Viikonloppu Pariisissa

Unelmieni Pariisi, vihdoinkin oikeasti sen kaduilla ja silloilla. Saavuttiin Pariisiin junalla ja siitä sitten metroiltiin hotellille. Jo sillä matkalla kuikuilin erityisesti siinä vaiheessa ulos ikkunasta kun oli mahdollista nähdä vilaus Eiffel-tornista.
No olihan se Pariisi totta kai paljon muutakin kun pelkkä Eiffeli.

Pariisi oli vanhoja taloja, kiireettömiä ihmisiä, laulua ja soittoa metrossa, kallista kahvia ja paljon turisteja. Oltiin ehkä vähän väärään aikaan vuodesta liikkeellä, koska niitä turisteja siis ihan oikeesti oli joka paikka täynnä. Eiffel-torniin oli ehtymätön jono, samoin kuin Notre Dameen. Kumpaankaan ei jaksettu jonottaa, koska siinä ois helposti vierähtäny koko päivä.

Pariisi, Ranska
 
Eiffel oli ihan valtavan kokoinen livenä!
Rakkauslukkojen määrä oli aika hillitön.
Neliön muotoon parturoidut puut oli myös olennainen osa Pariisin katukuvaa.
Metrolla ajaminen oli oikeastaan kaikkia odotuksia vastaan melko helppoa ja myöskin ihan kiitettävän halpaa. Englanninkielellä pärjäsi hyvin, mutta toisaalta oltiinkin turistialueilla että ei kai se mikään ihme liene.

Pariisissa lentokentällä oli iso punainen piano. Saatiin sitten siinä lennon lähtöä odotellessa kuunnella pianokonserttia, kun joku taitava jätkä päätti kuluttaa aikaansa vähän soittelemalla.

Näkemättä jäi Eiffel-torni pimeällä ja sen hienot valot. Ensi kerralla sitten ja silloin myös ylös torniin katselemaan miltä Pariisi näyttää sieltä ylhäältä päin katsottuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti