maanantai 5. helmikuuta 2018

Miksi naisia esineellistetään yhä?

Viime vuonna meiltä jäi MP-messut väliin, joten olin jo ehtinyt unohtaa siellä vallitsevat epäkohdat. Toki moottoripyöräily kuulostaa vahvasti ja paljon enemmän miesten jutulle, MP-messut on ainoa paikka, venemessujen lisäksi, jossa olen nähnyt jonon miestenvessaan, mutta onhan niitä nyt moottoripyöräileviä naisiakin olemassa. En varmaan olisi edes pahasti väärässä, jos väittäisin että sukupuolijakauma messuilla oli aikalaillaan 50/50. (Unohtamatta ikäjakaumaa, joka on myös todella laaja.) Siksi ihmettelenkin sitä, miksi niin selkeästi messujen kohderyhmä on aikuiset miehet.

Ja syy sille, miksi miellän messut enemmän miehille suunnatuiksi, ovat ne vähäpukeiset naiset keikistelemässä moottoripyörien päällä. Näin naisena ja messuvierailijana koen, että naisia ei ole otettu tässä asiassa huomioon. Missä ovat ne paidattomat miehet, jotka ilman paitaa kiillottaisivat moottoripyöriään ja täyttäisivät tirkistelyn nälkääni? 

Missä on tasa-arvo, missä on maailma ilman seksismiä? 

MP-messut ei toki ole ainoat messut, joilta näitä messutyttöjä löytyy. Ilmeisesti myös maatalouskoneita voi markkinoida avarilla kaula-aukoilla, ja en ehkä halua edes tietää miten paljon American Car Showssa esiintyy puolialastomuutta. En tiedä, kai se sitten on täysin hyväksyttävää ja ok vielä tälläkin vuosituhannella, mutta itse en pysty käsittämään edes sitä miksi kukaan haluaisi itselleen tuollaisen työn. Enkä tiedä sitäkään voiko olla ajatuksena mitään oksettavampaa, kuin ne puolialastomat naiset keikistelemässä, ja liuta miehiä kännykkäkameroineen ikuistamassa kyseistä hetkeä. 

En sano, että kyseisten naisten ulkonäössä olisi mitään vikaa. En ehkä voi tuomita heitä tekemästään työstä, voihan siitä kai joku tykätä. Mutta MP-messujen asiakkaana en todellakaan haluaisi nähdä näin naisia alentavaa toimintaa. Moottoripyörät ovat messuilla esiteltävinä esineinä, mutta naisten ei kyllä pitäisi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti