perjantai 10. kesäkuuta 2016

Turhia uutisia kielioppivirheillä

Olen varmasti maininnut tästä ennenkin, mutta sanon sen taas: iltalehden uutiset on melkoista turhuutta ja näköjään toimittajilla ei mitään käsitystä oikeinkirjoituksesta.
Vai miten muuten selitätte tämän:


Itse en ainakaan mitenkään pysty saamaan tuosta kieliopillisesti tyydyttävää lausetta. Jonkun toimittajan mielestä se on silti ollut täysin julkaisukelpoista kamaa.
Mihin tämä maailma on menossa?

Uutinenhan itsessään ei ole missään tapauksessa hauska, mutta miten tuollaisen ingressin jälkeen sitä voi enää kukaan ottaa tosissaan? Luulisi, että toimittajaksi päästäkseen pitäisi osata tuottaa ymmärrettävää kieltä. Muodostaa lauseita, jotka olisi vaikka ymmärrettävissä. Mutta nykyään kai ihan kuka tahansa, joka vain osaa kirjoittaa, voi tehdä juttuja lehteen. Toisaalta en tiedä kuka itseään hyvänä journalistina pitävä haluaisi tehdä uutisia, joissa uutiskynnystä ei juurikaan ole.

Pitäisi varmaan vaihtaa lehtiä, joista uutisiaan lukee. Ihan kuin olisin joskus sanonut jotain sen kaltaista kuin "en enää lue iltalehden uutisia". Ja tässä sitä taas mennään ja vinistään kielioppivirheistä ja niin sanottujen uutisten tasosta.
Jos joskus itse kirjoitan kyseisiä uutisia kyseiseen lehteen, tehkää jotain. Jos vajoan niin alas, täytyy asioiden olla todella huonosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti