tiistai 4. lokakuuta 2016

Teinit ja niiden paljaat nilkat

Kukkahattutäti täällä, moi.

Olin tänään kaupungilla, päällä oli farkut ja alla välihousut, takki päällä ja huivi kaulassa. Silti oli kylmä, ihan järjettömän kylmä. Unohdin kyllä aamulla lapaset kotiin, eikä ollut hattuakaan päässä. Tuuli oli kylmä kuin Siperiassa, eikä ulkona ollut vielä edes pakkasta.
Ja sitten siellä oli tuhottomasti niitä sellaisia teinejä, joilla oli nilkat paljaana. Siis mitä?!?
Ilmeisesti tällä hetkellä teinien keskuudessa kuuminta muotia on kääriä farkkujen lahkeet nilkan yläpuolelle, käyttää nilkkasukkia ja lisäksi varrettomia kenkiä. Siellä vilkkui iloisesti yhden jos toisenkin nilkat aivan tuulen armoilla. Ja siinä sitten minä, liian vanha ymmärtämään yhtään mitään moisesta järjettömyydestä, hytisin kylmissäni pelkästä ajatuksesta.

Kyllä oli meidän aikaan paremmin, kun yläasteella ollessa muotia oli nimenomaan tunkea housun lahkeet sukkien sisään. Olipa sitten kyseessä farkut tai verkkarit. Ei päässyt kylmä tuuli nilkkoihin käsiksi, siellä oli nilkat turvassa pahalta maailmalta ja kukkahattutätien paheksuvilta katseilta.

No, parempi kai kuitenkin ne vilkkuvat nilkat kuin tissit tai pyllyt. Ja onpahan pojillakin mahdollisuus vilautella, ettei se olisi vain tyttöjen juttu. Maailma muuttuu ja hyvä niin, mutta onko itsekin pakko muuttua sen mukana?

2 kommenttia:

  1. En kestä tuota toisiksi vikaa lausetta :DD :´D Siun pitäisi niiiin olla jossain lehdessä Satiiri-sivulla tms. kirjoittajana !

    VastaaPoista