keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Emma Cline - Tytöt

En muista milloin viimeksi olisin lukenut kirjan, joka sai täyden mielenkiintoni jo heti ensimmäisten sivujen jälkeen. Milloin viimeksi olisin lukenut kirjan kolmessa päivässä, tuosta noin vain. Tai milloin viimeksi kirjan tarina olisi aiheuttanut niin paljon tunteita, kylmiä väreitä ja ajatuksia. Emma Clinen Tytöt kuitenkin oli juuri sellainen.
Kirjan tapahtumat sijoittuvat kesään 1969, jolloin neljätoistavuotias kalifornialaistyttö Evie on tylsistynyt, yksinäinen ja janoaa uusia kokemuksia. Hän ihastuu puistossa kohtaamaansa kauniiseen hippityttöön ja päätyy tämän matkassa kommuuniin, jota pyörittää karismaattinen Russell.
Kesä kuluu kommuunin maatilalla vetelehtien. Vähitellen raadollinen totuus idyllin taustalla alkaa paljastua, ja lopulta tapahtumat riistäytyvät kokonaan käsistä.
Tarinan juurilla on tositarina Charles Mansonin johtamasta kultista.

Kirja oli oikeasti todella pysäyttävä. Eikä sen hohtoa ainakaan vähentänyt se, että tarinan taustalla vaikuttavat tapahtumat ihan oikeasta elämästä. Maltoin olla googlettamatta Charles Mansonia lähes kirjan loppuun saakka. Sitten se piti tietenkin tehdä, koska nykymaailmassa se on mahdollista. 

Antaisin tälle kirjalle heittämällä viisi tähteä viidestä. Kirjan kieli oli kuvailevaa, mutta tällä kertaa silti riittävän ymmärrettävää. Asiat esitettiin vertauskuvin, mutta niin että lukijan oli silti helppo seurata tarinaa ja ymmärtää mitä tapahtui.

Suosittelen tätä, ehdottomasti. Nimimerkillä olen vieläkin ihan kananlihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti