sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Sinkkujen päivän herättämiä kysymyksiä?

Sinkkujen päivä on lähtöisin Kiinasta Nanjingin yliopistosta, jossa asuntolan miesopiskelijat päättivät järjestää sinkuille oman päivän. Sinkkujen päivä on protesti ystävänpäivälle ja siinä on tarkoitus juhlia yksilön voimaa. Tarjousten ideana on, että sinkut voisivat hemmotella itseään ja ostaa itselleen jonkin lahjan. 

Jostain syystä tämä kulutusjuhla on rantautunut myös Suomeen. Mutta ne kysymykset, joita tämä nyt sitten herättää.

Voiko parisuhteessa oleva hemmotella itseään sinkkujen päivänä?
No tietenkin voi, ketäpä se nyt kiinnostaa oletko sinkku vai et. Mutta henkilökohtaisesti koen sen erittäin hämmentävänä ajatuksena. Pitäisi ehkä unohtaa sitten se sinkkuus ja pohtia vain sitä, että miten haluaa hemmotella itseään ja seurata parhaita tarjouksia.

Bongasin eilen mainoskampanjan, joka mainosti seuraavanlaista sinkkujen päivän tarjousta: Kihla- ja vihkisormukset, ota kaksi maksa yksi. 
Sinkkujen päivänä, kihlasormustarjous? 

Käsittääkseni päivän tarkoitus oli nimenomaan olla sinkkujen päivä, sellaisten ihmisten päivä joilla ei ole parisuhdetta. Päivän tarkoitus ei liene se, että tuputetaan parisuhdetta niille sinkuille. Kihlasormusmainosta koristi myös, mikäpä muu kuin amor, joka ampui nuoliaan. 

Ymmärrän, että on haluttu käyttää hyödyksi yksi tarjouspäivä muiden sellaisten joukossa. Mutta kenelle tulee mieleen kehitellä vastaavanlainen mainoskampanja sinkkujen päiväksi. Onhan tämä toki myös kihlapäiväksi erinomainen, jos haluaa valita sen päivämäärän mukaan. Paljon ykkösiä yhteen päivään.

Tietäähän sen, että kaikki tässä maailmassa vinoutuu. Että jos järjestetään sinkkujen päivä, niin lopulta sillä ei ole mitään tekemistä sinkkuuden kanssa, vaan tärkeintä on että saadaan ihmiset ostamaan ja kuluttamaan mahdollisimman paljon huikeiden tarjousten avulla. Sen tietää ja silti sitä jaksaa aina hämmästellä, että miten kieroutuneella tavalla tämä maailma oikein pyörii.

Jos minä saisin päättää, niin sinkkujen päivä olisi ihan oikeasti sellainen voimapäivä sinkuille. Että sinkkuudessa ei ole mitään pahaa tai väärää, sekin voi olla valinta. Tänä päivänä pitäisi levittää tietoutta siitä, että nykyään yhä useampi saattaa ihan oikeasti valita sinkkuuden parisuhteen sijaan. Sinkkuus ei ole mikään kirous tai rangaistus. Sellaisia asioita pitäisi mielestäni tuoda esiin sinkkujen päivänä, eikä keskittyä keksimään parempia tarjouksia kuin muilla.

2 kommenttia:

  1. Sinäpä sen sanoit. Markkinamiehet tuuovat juhlia muista maista mutta merkitys jää välille. Kiitospäivästäkin tuotiin vain sen kaupallinen kylkiäinen Black Friday, niin että kassakone kilisee. Sen sijaan että kiitettäisiin siitä mitä itsellä jo on, niin juostaan hengästyneinä hankkimassa lisää, kun kerran halvalla saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sellaiseksihan tämä maailma tuntuu menevän yhä enemmän ja enemmän. Hullua!

      Poista