maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kun tosi-tv ei vastaa tosielämää

Jokainen tyttöjen/naistenlehtiä lukenut, itseään arvostava, hyvän itsetunnon omaava nainen tietää ettei mieheltä tarvitse kestää huonoa kohtelua. Mies, joka pyörittää montaa naista samaan aikaan ja pussailee milloin kenenkin kanssa ei ansaitse kenenkään todellisia ja aitoja tunteita. Tällaisille miehille on myöskin ihan oma nimensä "pleijeri".

Ja sitten tulevat tosi-tv-sarjat, jotka tekevät tästä kaikesta sallittua. Amerikan unelmavävy, Bachelor Suomi... Mies etsii itselleen sitä unelmien kumppania. Pussailee ehkä vähän kaikkien kanssa tietääkseen onko sitä kemiaa, vie treffeille ja puhuu mukavia. Muut tytöt miettivät mitähän siellä treffeillä on tehty, mutta oikeastaan ei ole syytä olla vihainen tai mustasukkainen, koska sehän kuuluu pelinhenkeen. Sehän on vain osa koko ohjelman ideaa, että vähän voi kokeilla olisiko se tämä vai tuo tyttö joka nyt sitten kiinnostaa enemmän.

Mielestäni nämä kaksi asiaa aiheuttavat valtavan ristiriidan. Miksi kukaan itseään arvostava nainen edes lähtee mukaan tällaiseen ohjelmaan? Miksi kukaan haluaa hakea mukaan ohjelmaan, josta tietää jo etukäteen miten epäreiluun tilanteeseen joutuu? Miehelle annetaan täysi oikeus olla pleijeri, ja mitä enemmän draamaa saadaan aikaan sen parempi. Koska kukapa nyt jaksaisi katsoa tasaisen tappavaa tosi-tv:tä.

Jos tämä on jonkun mielestä hyvää viihdettä, niin fine. Kunhan kukaan ei vain anna kohdella itseään tällä tavoin oikeassa elämässä, eikä tästä tosi-tv formaatista tule tosielämää. Toivottavasti jokaisella voisi jatkossakin kaikesta huolimatta olla terve mielikuva siitä millaista kohtelua toisilta ihmisiltä tarvitsee sietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti