sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Läsnäoloa kesään

Huomaan olevani ihan liikaa online, tavallaan aina tavoitettavissa. Pohdin omaa somekäyttäytymistä, kun ihmiset ympärillä kertovat instalakoista tai somettomasta ajasta. En muista milloin viimeksi olisin ollut tietoisesti lakossa somen suhteen. 

Somesta on tehty jotenkin niin koukuttavaa, sitä luulee menettävänsä jotain oleellista jos ei vaikka vuorokauteen avaisi instaa ollenkaan. Enimmäkseen se johtuu stooreista. Tykkään katsoa monien ihmisten stooreja, kuunnella höpötyksiä. Ne kun eivät säily kuin sen 24 tuntia. Jos on poissa 24 tuntia tai yli, menee stoorit ohi. Ja se kai siinä on ideanakin, että saataisiin ihmiset pysymään aktiivisina.

Jos uskaltaisin, niin sanoisin että kesältä toivon enemmän somettomuutta. Silti se on aika iso asia edes sanoa. En omista kesätöitä, joten vietän päivät enimmäkseen yksin. Kun selaa somea ja katsoo instan stooreja, ei enää olekaan ihan niin yksin. 

Mutta ehkä voisi ajatella niin, että niinä hetkinä kun ei ole yksin vaan siinä vierellä on joku ihan oikea ihminen, niin niinä hetkinä some pysyisi kiinni. Jos sitä koettaisi kesän aikana olla enemmän läsnä. Niin itselleen kuin muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti