maanantai 22. helmikuuta 2016

Ja mä mietin, että mitähän v*ttua

Silmäni poimivat facebookin uutisvirrasta lauseen, joka käynnisti mielessäni hyvin vahvan vastareaktion. 5 vinkkiä sen oikean työpaikan löytämiseen "Ainakin näitä asioita kannattaa miettiä ennen uuteen työhön siirtymistä! "Onko uusi työpaikka "se oikea"?", näin kuului Duunitorin Facebook sivuston päivitys.

Itse olen viime aikoina pohtinut hurjasti tätä työpaikka juttua, ja sitä että mitä siltä työltään sitten oikeasti haluaa. Jos alkaisin pohtia onko tämä työpaikka jotakin toista "oikeampi", en varmaan koskaan voisi työskennellä missään.

Ihan sama parisuhteissa. Kaiken on oltava niin kovin oikeaa, ja kun odottelet juuri sitä oikeaa tyyppiä missaat monta ihan tosi huippua, ehkä jopa sinulle parasta vaihtoehtoa. Jokaisessa kumppanissa, niin kuin myös työpaikassa, on ne huonot puolet. Ei ole olemassa työpaikkaa, jossa et joutuisi joskus tekemään ei niin innostavia juttuja. Tai kumppania, josta et löytäisi jotain ärsyttävää piirrettä. Siksi en ymmärrä, miksi termi "se oikea" on sotkettu jo työnhakuunkin, kun seuranhausta se on varmasti tehnyt monelle jo huomattavasti hankalampaa.

Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa työpaikkaa, tai yhtä oikeaa kumppania. On monia hyviä vaihtoehtoja, joista täytyy osata valita se itselle paras. Ei kannata jäädä odottelemaan merkkiä, joka kertoisi tämän olevan "se oikea". Kun vain muistaa kuunnella itseään, ja seurata positiivisia tuntemuksia, on ihan varmasti matkalla oikeaan suuntaan. Ei kannata pelätä valitsevansa väärin, koska ei ole vääriä suuntia, on vain erilaisia reittejä joita pitkin päästä perille.

Minäkin jatkan työelämässäni epävarmaa matkaa kohti sitä itselle parasta vaihtoehtoa, vaikka se ei välttämättä olisikaan juuri se yksi ja ainut oikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti