maanantai 18. heinäkuuta 2016

Suomen suosituin poptähti

Olen fanittanut Antti Tuiskua aina vuodesta 2004 saakka. Idolsista en muista juurikaan mitään, mutta jokunen hetki sen jälkeen alkoi sellainen Tuiskutuskausi, että oksat pois. Muistan ensimmäisen kerran Antti Tuiskun keikalla, muistan ne konserttisalikiertueet Joensuussa, muistan sen juhlakiertueen vuonna 2014 kun Tuiskulla oli uraa takana 10 vuotta. Muistan miten hienoja hetkiä ne oli, miten paljon ne kosketti, miten paljon niistä sai itselleen. Arvelin, että faniuteni Antti Tuiskua kohtaan on ikuista.

Lauantaina näin Ilosaarirockissa ensimmäistä kertaa "uuden" Tuiskun, elikkäs Peto-shown. Sanat joilla kuvailin keikan jälkeistä tunnetilaa parhaalle ystävälleni, ja aikoinaan fanituksen kanssani jakaneelle ihmiselle, olivat "Tuisku is not my man anymore".
Muistan kun kuulin ensimmäistä kertaa Peto on irti kappaleen. Se oli erilaista, jotakin joka ei enää iskenyt niin lujaa. Silti sulatin sen, arvelin että kyllä se tästä. Mutta ei, ei se siitä. Missä on Tuisku, jonka kappaleen sanoitukset saivat kyyneleet silmiin ja ajatukset tärkeisiin asioihin? Missä on se Tuisku, jonka ääni menee suoraan sydämeen ja saa uskomaan parempaan huomiseen?

Ihmiset näyttävät kuitenkin tykkäävän, ihan hulluna, tästä uudesta Tuiskusta. Tuiskusta, joka heidän mielestään opettaa miten uskomalla unelmiinsa ja tekemällä töitä niiden eteen, voi saada ne toteutumaan. Minun mielestäni ainut asia mitä tämä nykyinen Tuisku tuolla lavalla opettaa on, että muuttumalla joksikin mitä et oikeasti ole saat ihmiset tykkäämään itsestäsi. Olemalla röyhkeä, itsekeskeinen, niin sanotusti itsevarma ja ylpeä itsestäsi.

Tietenkään en tunne Tuiskua henkilökohtaisesti, joten mistäpä minä tiedän millainen ihminen hän todellisuudessa on. Olen kuitenkin monta kertaa ollut Tuiskun keikalla, jossa välispiikit saivat melkein itkemään. Tällä kertaa ne saivat vain toteamaan, että "joopajoo".

Onko tosiaan nykyään niin, että täytyy muuttua herkästä ja aidosta joksikin ihan muuksi ollakseen suosittu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti