lauantai 12. maaliskuuta 2016

Facebook, facebook vol. 2

Kirjoittelin aiemmin Facebookin hämmentävistä puolista, tässä vähän lisää Facebookia ja sen kummallisuuksia näin lauantain iloksi.

Random ihmisten kuvat ja tilapäivitykset uutisvirrassa
Miksi minun täytyy nähdä tuntemattomien ihmisten päivityksiä vain siksi, että joku tuttuni on tykännyt oman kaverinsa päivityksestä? Mieluummin toki näkisin enimmäkseen ihan niiden omien kavereiden päivityksiä ja kuvia, joiden elämä jopa kiinnostaa minua. Onko jossain asetuksissa olemassa vaihtoehto, että ihan kaikkien randomien juttuja ei tarvitsisi nähdä?

Hyvää joulua, uutta vuotta, itsenäisyyspäivää, ystävänpäivää, vappua, kissankumminkaimanjuhlapäivää jne.
Onhan se varmaan joo kivaa toivottaa siinä samalla ihan kaikille kavereille sitä jotakin päivää mikä nyt ikinä onkaan menossa, mutta... Eikö olisi kuitenkin mukavampaa muistaa henkilökohtaisella viestillä niitä läheisimpiä ihmisiä, vai onko joku oikeasti läheisissä väleissä kaikkien yli 200 facekaverinsa kanssa? Ja miksi toivottaa yleisesti kaikille hyvää itsenäisyyspäivää, jos ei toivottaisi sitä henkilökohtaisesti kasvotusten tavattaessa. Tai minä en ainakaan toivottaisi, mutta ehkä joku tekee niin. Itse kuitenkin usein sivuutan kyseiset päivitykset yleisenä massana, enkä aina muista tarkistaa edes sitä kuka oli toivotuksen takana.

Omista tilapäivityksistä ja kuvista tykkääminen
Hienoa, jos olet mielestäsi onnistunut lisäämään niin huipun kuvan tai tilapäivityksen että itsekin tykkäät siitä. Mutta ihan oikeasti, ei näin. Varsinkin jos on itse ainut, joka tykkää omasta päivityksestään voisi mielikuva kyseisen henkilön elämästä olla jopa hieman säälittävä. Tämä taitaa kuitenkin olla enemmän tuon vanhemman sukupolven tapa, ehkä sitä siinä iässä osaa jo arvostaa omia tekemisiäänkin niin paljon. Ja nyt täytyy itse asiassa tunnustaa, että kerran olen sortunut tähän itsekin. Mutta vain kerran, ja se täytyy nyt vain antaa nuorelle itselleni anteeksi.

2 kommenttia:

  1. Heh, nää on kyllä niin hyviä :D Etenkin tuo eka, argh miksi ne täytyy näkyä? :o Voin kyllä kompata ilomielin kaikkia.. Tähän voisi myös laittaa sellaiset "Hyvää huomenta, hyvää sunnuntaita" päivitykset joita kummastelen hyvinkin usein omassa uutisvirrassani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, jee! :D Ja totta, nuo tuommoset päivitykset on kyllä myös jokseenkin hämmentäviä :D Onneks omassa uutisvirrassa ne on aika harvinaisia.

      Poista