perjantai 25. maaliskuuta 2016

Määrittele elämä, nimeä itsesi, lokeroidu johonkin ryhmään

Miksi kaikki täytyy nykyään määritellä, nimetä, lokeroida?
Herkkä luonne tekee sinusta erityisherkän, usko Jumalaan uskovaisen ja seksuaalinen suuntautuminen heteron/homon/lesbon/biseksuaalin.

En jaksa ymmärtää tätä. Miksi en voi vain olla luonteeltani herkkä ja uskoa mihin haluan ilman että sen täytyy merkitä jotakin enemmän? Mitä väliä on sillä ihastuuko sitä tyttöihin vai poikiin tai vaikka molempiin. Silti ihmisiä kiinnostaa suunnattomasti  määritellä ja lokeroida toisia.

Itse olen kuullut toteamuksen "ai ootko muka joku uskovainen, vai?". Miten paljon negatiivisuutta voi saada piilotettua siihen yhteen sanaan, uskovainen. Sen takia en kai enää tykkää määritellä yhtään mitään, enkä tuomita ketään muutakaan heidän ominaisuuksiensa perusteella.

Ei, en ole joku uskovainen. Mutta kyllä, uskon Jumalaan.
En ehkä halua määritellä itseäni erityisherkäksi kaikesta herkkyydestäni huolimatta.
Olen aina ihastunut ainoastaan vastakkaista sukupuolta oleviin ihmisiin, silti en koskaan ajattele että voi kylläpä minä nyt olenkin hetero. Eikä mielestäni kenenkään pitäisi erityisesti joutua miettimään homouttaan outoutena tai jotenkin erilaisena asiana, vaikka sitähän se vielä tänä päivänäkin monesti tuntuu olevan.

Voitaisiinko määritellä, lokeroida, nimetä asioita vähemmän? Annettaisiin asioiden vain olla ja hyväksyttäisiin ne sellaisina kuin ne ovat? Miltä kuulostaisi, ihan vain hyväksyä?

2 kommenttia:

  1. Hei kuule nyt oot niinku asian ytimessä! Täytyypä keskustella asiasta ku seuraavan kerran käydään kahveella! -Maikki

    VastaaPoista