sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Helsinki vs Joensuu

Useiden suuressa maailmassa vierailukertojen kautta olen alkanut ymmärtää mitkä ovat niitä olennaisia eroja suuren ja sitten vähän vähemmän suuren maailman välillä. Joensuun tilalle voi tässä tapauksessa liittää ihan minkä tahansa pienemmän paikan ja kenties Helsingillekin löytyy vertailukohteita. 

Suurimpana ihmeenä näin takapajulassa kasvaneelle on ne Helsingin kaduilla ja teattereissa olevat ihka oikeat julkkikset. Ne samat naamat, joita näkee elokuvissa tai juorulehtien sivuilla. Siellä ne surffailee muun kansan seassa ja se tuntuu olevan maailman seitsemäs ihme. Joensuussa niin käy harvoin. Täällä voi myös huoletta mennä katsomaan teatteriesityksiä, eikä ole pelkoa että siellä ketään kovin tunnettua näyttelijää tulisi vastaan. Ainakaan kesäteatteria katsoessa.

Toisena kovin avartavana asiana voi pitää elokuvateatterien näytösaikoja. Helsingissä voit mennä elokuviin vielä kello 22 jälkeen. Joensuussa harvemmin. Eiköhän ne myöhäisimmät näytökset ala viimeistään klo 21 tai vähän sen jälkeen ja silloinkin siellä pyörii se yksi ainut leffa, joten valinnanvaraa ei ole ainakaan liikaa. Kauppakeskusten aukioloajoista Helsingissä en ole ihan varma, mutta luulisin että lauantaisin on mahdollista vielä kello 17 jälkeen mennä kaupoille. Joensuussa ei kannata yrittää, paitsi ehkä Sokokselle.

Onhan se ymmärrettävää, että suuressa maailmassa on enemmän mahdollisuuksia ja enemmän ihmisiä. Ja hyvä niin. Mutta kyllä minä silti mieluummin asun täällä, missä sunnuntaina täytyy muistaa käydä vaateostoksilla myyssä ennen kello neljää tai muuten voi tulla siinä paidan valinnassa kiire. On niitä mahdollisuuksia täälläkin, kun vain osaa etsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti